пʼятниця, 8 червня 2018 р.

Як замаринувати шашлики зі свинини в маринаді на мінеральній воді


Цей рецепт відрізняється від попередніх своєю незвичністю і творчим підходом. 
Інгредієнти: 

  • 25 кг свинини;

  • 1 л будь мінеральної води;

  • 6 головок цибулі середніх розмірів;

  • 50 мл рослинного масла;

  • спеції і сіль за смаком.


  • Приготування: 
    Процес приготування залишається незмінною, за винятком того, що роль кислого інгредієнта на себе бере мінералка. Маринується такий шашлик не більше трьох годин. За півгодини до смаження в маринад додається рослинне масло. 
    Приготувати смачний шашлик можна і з використанням готових маринадів. Їх асортимент вражає уяву. На прилавках магазинів є маринади з гірчицею, на гранатовому соку, маринади з шматочками фруктів і овочів, класичні маринади. Їх перевага - більш швидкий процес маринування. 

    Маленькі хитрощі в приготуванні шашлику



  • Якщо шашлик готується влітку, то м'ясо слід нарізати на великі шматки. Так він буде більш соковитим.

  • Якщо м'ясо було заморожено, зберегти його соковитість допоможе гірчиця. Шматочки порізаного м'яса перед маринуванням перемішують з гірчицею і залишають на 2 години. По закінченні зазначеного терміну м'ясо маринують по своєму смаку.

  • Щоб м'ясо при смаженні не пересохло на вугіллі, його збризкують вином, водою або пивом.

  • Вугілля в мангалі не повинні горіти, вони повинні тліти. Якщо під час смаження спалахує вогонь, його або злегка заливають водою, або збивають спеціальною лопаткою.
  • Немає коментарів:

    Дописати коментар