Як замаринувати шашлики зі свинини в маринаді на мінеральній воді
Цей рецепт відрізняється від попередніх своєю незвичністю і творчим підходом. Інгредієнти:
25 кг свинини;
1 л будь мінеральної води;
6 головок цибулі середніх розмірів;
50 мл рослинного масла;
спеції і сіль за смаком.
Приготування: Процес приготування залишається незмінною, за винятком того, що роль кислого інгредієнта на себе бере мінералка. Маринується такий шашлик не більше трьох годин. За півгодини до смаження в маринад додається рослинне масло. Приготувати смачний шашлик можна і з використанням готових маринадів. Їх асортимент вражає уяву. На прилавках магазинів є маринади з гірчицею, на гранатовому соку, маринади з шматочками фруктів і овочів, класичні маринади. Їх перевага - більш швидкий процес маринування.
Маленькі хитрощі в приготуванні шашлику
Якщо шашлик готується влітку, то м'ясо слід нарізати на великі шматки. Так він буде більш соковитим.
Якщо м'ясо було заморожено, зберегти його соковитість допоможе гірчиця. Шматочки порізаного м'яса перед маринуванням перемішують з гірчицею і залишають на 2 години. По закінченні зазначеного терміну м'ясо маринують по своєму смаку.
Щоб м'ясо при смаженні не пересохло на вугіллі, його збризкують вином, водою або пивом.
Вугілля в мангалі не повинні горіти, вони повинні тліти. Якщо під час смаження спалахує вогонь, його або злегка заливають водою, або збивають спеціальною лопаткою.
Немає коментарів:
Дописати коментар