А ви пам'ятаєте пломбір за 20 копійок? Його смак неможливо забути!
Кілька поколінь людей ностальгують по насиченому, ніжному вершковому смаку цього морозива. А інакше й не могло бути, адже в класичний рецепт (згідно радянському ГОСТу) входять наступні апетитні компоненти: незбиране молоко, найбільш жирні вершки (35-38%), свіжі яйця, агар-агар або натуральний желатин.
До слова, в ті роки вітчизняне морозиво було одним з продуктів, які прагнули продегустувати іноземці. Якість інгредієнтів була бездоганною - ніяких спредів та консервантів.
Ласощі часів нашого дитинства і юності ми завжди хотіли б спробувати знову. Тому сьогодні ми вирішили запропонувати вам простий рецепт смачного пломбіру, який ви зможете приготувати на вашій кухні.
Перелік інгредієнтів:
Цукровий пісок - 2 склянки;
Молоко - 1 літр;
Вершкове масло (72,5%, 80% або 82,5%) - 100 г;
Крохмаль (картопляний, кукурудзяний) - 1 чайна ложка;
Яєчні жовтки - 5 штук.
Рецепт приготування:
Молоко - 1 літр;
Вершкове масло (72,5%, 80% або 82,5%) - 100 г;
Крохмаль (картопляний, кукурудзяний) - 1 чайна ложка;
Яєчні жовтки - 5 штук.
Рецепт приготування:
1. Підігріваємо молоко, додаємо вершкове масло, доводимо до кипіння.
2. В окремій мисці змішуємо і розтираємо до однорідної консистенції жовтки, цукор і крохмаль.
3. У цю суміш додаємо кілька ложок молока, щоб вийшла маса, що нагадує за густотою сметану.
4. У закипіле молоко виливаємо нашу цукрово-жовткову масу тонкою цівкою, постійно помішуючи.
5. Знову доводимо масу до кипіння, а потім знімаємо ємність з вогню і ставимо в підготовлену миску з холодною водою. Продовжуємо помішувати, поки майбутнє морозиво не стане теплим.
6. Далі періодично помішувати, чекаючи повного охолодження. Розливаємо в формочки і відправляємо на заморозку в холодильник.
2. В окремій мисці змішуємо і розтираємо до однорідної консистенції жовтки, цукор і крохмаль.
3. У цю суміш додаємо кілька ложок молока, щоб вийшла маса, що нагадує за густотою сметану.
4. У закипіле молоко виливаємо нашу цукрово-жовткову масу тонкою цівкою, постійно помішуючи.
5. Знову доводимо масу до кипіння, а потім знімаємо ємність з вогню і ставимо в підготовлену миску з холодною водою. Продовжуємо помішувати, поки майбутнє морозиво не стане теплим.
6. Далі періодично помішувати, чекаючи повного охолодження. Розливаємо в формочки і відправляємо на заморозку в холодильник.
Ось так! Тепер у вас є рецепт пломбіру, смак якого практично не відрізнити від знаменитого радянського. Спробуйте зробити це морозиво для своїх дітей і друзів, адже воно не тільки неймовірно смачне, але і вельми корисне!
Ингредиенты:
Сахар – 2 стакана
Молоко –1 литр
Масло сливочное – 100гр
Крахмал – 1 ч.л.
Желтки яичные – 5 шт.
Молоко –1 литр
Масло сливочное – 100гр
Крахмал – 1 ч.л.
Желтки яичные – 5 шт.
Приготовление:
Сливочное масло опускаем в подогретое молоко и доводим его до кипения. В другой емкости соединяем сахар, крахмал и желтки, перемешиваем и растираем все до однородной массы. После чего добавляем сюда немного молока, в результате должна получиться масса по консистенции как жидкая сметана.
Тем временем молоко закипело и в него мы постепенно, тонкой струйкой вливаем желтковую массу, при этом не забываем постоянно мешать. Доводим до кипения. Когда смесь закипела, снимаем кастрюлю с огня и ставим её в холодную воду, при этом все надо тщательно мешать, пока масса не остынет и не станет теплой. Затем массу оставляем надо её полного охлаждения, периодически мешаем, после чего разливаем по формам, и отправить в холодильник для заморозки.
Немає коментарів:
Дописати коментар